Hírlevél

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, és egy Farsangtól Pünkösdig - Népi játszóházi foglalkozások az óvodában című e-bookot kap ajándékba!

Név / E-mail címProgramajánló

Adminisztráció
Mi a véleményetek arról hogy az utóbbi időben ismét megnövekedtek az adminisztrációs feladataink.Legalább is az én munkahelyemen a következő feledatok vannak. -mulasztási napló napi vezetése -csoportnapló dokumentálása -féléves nevelési terv készítése -negyedéves tevékenységi terv készítése gyermekfejlődési lap vezetése -féléves értékelés .-fejlesztési terv gyermekenként jelenléti ív naponkénti vezetése -munkaidőjelentés naponként vezetve két havonta leadva -havi statisztikai átlag leadása .........és még nem is biztos hogy nem hagytam ki valamit. Nálatok is így van?
Új hozzászólás
A cikkhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be.
Hozzászólás a témához   (13 hozzászólás)
Név:
agnyesza
Dátum:
2009. 01. 20. - 10:45
Sziasztok! Mostanában nálunk kétféle iratellenőzés is lesz, tehát ennek pöpecnek kell lenni oda-vissza.most vizsgálta az intézmény nemrégen egy országos "cég", visszamenőleg 5 évre az előjegyzési naplókat meg mindent.mi afrancnak??Azok már iskolások...Termeli a bürokrácia magának a munkát,hogy megéljen...nem is rosszul!
Név:
pnegab
Dátum:
2009. 01. 18. - 12:41
Ez van mindenütt. Mikor veszi már észre a minisztérium , hogy nekünk a gyerekkel kellene foglalkozni. Akárhogy is nézzük, bizony a nevelési időt is befolyásolja ez a sok papírmunka. Arról ne is beszéljünk, hogy mi pénz az a rengeteg papír, amit aztán tényleg senki nem néz meg.
Név:
boxi
Dátum:
2009. 01. 03. - 15:56
Úgy látom mindenhol nagy gond az adminisztráció, de ,hogy tromfoljam még- nálunk és sok helyen számítógépen kell leadni a terveket, meg minden irományt. Sajnos nem mindenkinek van, sőt antitalentum a számítógéphez, így helyettük mi dolgozunk. Nálunk a kompetencia programot csinálgatjuk, amihez sok fényképet kérnek, de -őszintén-kinek van eszében a foglalkozás kellős közepén, hogy fényképezzen! Arról nem beszélve, hogy patronunk nincs, de nyomtass.A telefon meg mindig csörög a foglalkozás kellős
Név:
magyer
Dátum:
2008. 11. 19. - 20:12
Olyan sok az adminisztráció, hogy már fizikai képtelenség normálisan felkészülni a gyermekekkel való foglalkozásra. És ezen kívül mennyi zavaró tényező akad naponta. Én is hazahordok nagyon sok munkát, de így sem tudom magam utolérni.
Név:
agnyesza
Dátum:
2008. 11. 10. - 20:21
Sajnos nálunk is ez van, a gyerekekre pedig egyre kevesebb energia marad.Már gondolkodtam azon, hogy irodai munkán dolgozókhoz vinnék be gyerekeket megőrzésre, hogy egyenlő feltételekkel dolgozzunk! Én nem ezért lettem óvónő!!
Név:
anikoovoneni
Dátum:
2008. 11. 10. - 09:25
Annyi az irattáramban a dosszié és a felesleges kimutatás, felmérés, stb papírhalmaz, hogy már új szekrény beszerzésén gondolkodom. mert selejtezni nem lehet, mindent meg kell őriznem.Mindez persze felcímkézve és áttekinthetően rendszerezve amiért még a szakértő ellenőrzés során dicséretet is kaptam. Mondhatom nagyon büszke voltam magamra!!! És ennek a 90%-ban felesleges adminisztrációs munkának sosem lesz vége .Lányok fel a fejjel!!!
Név:
Virág
Dátum:
2008. 10. 20. - 21:35
Nálunk is így van.
Név:
ageeeka
Dátum:
2008. 10. 09. - 19:24
Szerintem ez mindenhol így van, de az biztos, hogy felesleges! 
Fentről elvárják, hogy mecsináld, aztán meg úgy porosodik a szekrényben, hogy meg sem nézi a kutya sem!
Név:
Téntáné Anikó
Dátum:
2008. 10. 07. - 18:44
Véleményem szerint is nagyon sok és sokszor felesleges az adminisztráció. A lényeges , ami tényleg a munkánkat segítené az nem fontos. A munkaidő nyilvántartás is időigényes. Egy "igazi" óvónő nem nézi az órát. Ha kell szó nélkül is teszi a dolgát-hétvégén is ha kell -Írásos munka....-.
Név:
aniko 31
Dátum:
2008. 10. 07. - 14:53
Sziasztok Sajnos ez nálunk Szlovákiában is Így van méghozzá minden két nyelven. Mi is inkább a segédeszközökkel, diszítéssel, foglalkoznánk mint a sok dokumentációval. Elveszi az időt a fontosabb dolgoktól.
Név:
Kalárka
Dátum:
2008. 10. 06. - 14:08
Kata!Nagyon igazad van és ezzel kapcsolatban is azt érzem a legfeleslegesebbnek,mikor a már elköszönt nagycsoportosokról kell összegzést írni.Aminek aztán az égvilágon semmi értelmét nem látom.Na olyan is:-(
Név:
Kata13
Dátum:
2008. 10. 05. - 21:27
Így van. Fulladok is bele az adminisztrációba. Na, erre viszont jogosan mondhatja a munkáltató, hogy a 8 órába belefér. Sajnos. Próbáljuk alvás időben megírni - ami persze abszurd. A nevelési tervet, tevékenységi tervet nyáron írjuk szabadság alatt. Gyermekfejlődési lapot bevallom összecsapjuk. Fejlesztési tervet megírjuk, aztán rá se nézünk. Jelenléti ív, munkaidőjelentés... mindkettőt írjuk mi is. És akkor még nem írtál a minőségfejlesztéssel kapcsolatos óriási dokumentációról.
Név:
judit62
Dátum:
2008. 10. 05. - 14:31
Így.
 

Óvónők.hu képeslap

Küldjön virtuális képeslapot!

 

ovonok.jpg

Lepje meg barátait, kollégáit!

A közelgő ünnepek, névnapok, vagy születésnapok alkalmából küldjön online képeslapot szeretteinek, barátainak, kollégáinak!

No, és böngésszen bátran a naponta frissülő cikkek között.

Tovább a képeslapküldésre >

Hirdetés

spacer