Hírlevél

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, és egy Farsangtól Pünkösdig - Népi játszóházi foglalkozások az óvodában című e-bookot kap ajándékba!

Név / E-mail címProgramajánló

Kompetencia alapú óvodai programcsomag
Kik nyertek a TÁMOP 3.1.4 pályázaton, tavaly ? Kik egészítették ki a Helyi Óvodai Nevelési Programjukat a kompetencia alapú óvodai programcsomaggal és 2010. szeptemberétől, eszerint dolgoznak? Akik már több éve dolgoznak így, mi a tapasztalatotok?
Új hozzászólás
A cikkhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be.
Hozzászólás a témához   (14 hozzászólás)
Név:
Somogyi Dezsőné
Dátum:
2010. 08. 25. - 18:09
folyt...."A Fejlődés és fejlesztés az óvodában egy olyan átfogó kiadvány, amely a kompetenciák óvodai fejlesztéséhez, tervezéséhez, szervezéséhez és megvalósításához kínál hatékony segítséget szakmai háttéranyagokkal és a jó gyakorlatok bemutatásával."
Név:
Somogyi Dezsőné
Dátum:
2010. 08. 25. - 18:08
Fejlődés és fejlesztés az óvodában 
Módszertani ajánlás a kompetenciaalapú óvodai neveléshez 
fejlődés-fejlesztés-óvodában ."Tudta, hogy a kompetenciák fejlesztése bekerült az óvodai nevelés országos alapprogramjába? Ön hogyan tesz eleget ennek a feladatnak?" 
Az új, Fejlődés és fejlesztés az óvodában című kiadványunk ehhez nyújt Önnek és kollégáinak rendszeres szakmai támogatást."
Név:
Simi
Dátum:
2010. 08. 06. - 08:16
A véleményeteket olvasva nagyon igazatok van. Ez az egész kompetencia egy gyakorlatlan ember szüleménye, aki nem dolgozott óvodában, nem ismeri a mai átlag gyerek anyagot. No meg persze a vele járó pénz sem oda és arra ment amire kellett volna, ha már meg nyertük. A szaktanácsadónak nevezett egyén meg mindenben szakinak vallja magát és csak a felsőbbrendűségét fitoktatja ( óvónőként dolgozott Kecskeméten).
Név:
zoltan
Dátum:
2010. 08. 05. - 21:41
Én jártam 2 éven át képzésre, hogy majd tudjam a kompetencia alapú óvodai programcsomagot adaptálni. Nem tartom magamat hülyének, de őszintén szólva, nem tudommit kéne tennem, ha ezzel kellen dolgoznom. Tényleg igaz: a valóságtól elrugaszkodott, gyermekcsoportot nem sokat látott emberek írhatták. ... elég jól ismerem az egész anyagot. Azért vannak benne használható részek... ne dobjátok a kukába az egészet!! :-)) Szomszéd óvodában ezzel kell dolgozniuk -- agyrém!! AGYRÉM!!
Név:
tapsifüles
Dátum:
2010. 08. 04. - 17:14
Na ennek most már jobban utána nézek, mert eddig szeretett ismerőseim ügyes okos kollégáim borzongtak a részletein. Én csak nagyjából ismerem, s csakis azért nézek utána, hogy miért kellett ebből ekkora cirkuszt csapni (ahogy sejtettem a pénz újabb lenyúlása volt), de engem magvas lényege érdekel, hátha 32. szolgálati évemben teljesen kitérek hitemből..., és erre fogok esküdni...???
Név:
harsika
Dátum:
2010. 08. 04. - 15:25
A számítógépre visszatérve! Én sem tanultam szakközépiskolában számítástechnikát, hanem magamtól jöttem rá dolgokra a gép előtt ülve. Igaz 2006-ben elvégeztem egy tanfolyamot, de ennyi. Amit tanítottak azt már magamtól is tudtam. 
Elkeserítő, hogy egyes pedagógusok egyáltalán nem veszik a fáradtságot, hogy gépelve írjanak dolgokat. Pedig tőlem nem sokkal idősebbek. Vagyunk ketten akik értenek a géphez. Na és mindig csak mi fogunk megírni mindent helyettük és pl. a pénzből viszont ők is ugyanúgy
Név:
harsika
Dátum:
2010. 08. 04. - 15:19
Ez a 4 őselem is nagy baromság! Vannak benne olyan témák, hogy elképesztő! Persze tudtommal egy óvónőt sem kérdeztek meg ennek megírásával kapcsolatban. Olvassatok bele, nagyon érdekfeszítő!
Név:
harsika
Dátum:
2010. 08. 04. - 15:15
A bevontak kaptak egy laptopot, hogy használják az oviban, ami persze nem úgy történt. A szakmai vezető kapott havi juttatást, de van amiért semmit, és ő csinálta meg a többi helyett az adott dolgokat, amiért majd persze a többi veszi fel a pénzt, mert a szakmai vezetőnek nem jár.  
A többi meg azért nem dolgozik egyes dolgokon, mert nem értenek a számítógéphez.
Név:
harsika
Dátum:
2010. 08. 04. - 15:10
A pénzről pedig ne is beszéljünk, mert az óvodán egy kumma fejlesztő vagy bármilyen eszközt sem kapott! Szó szerint így van. Az eszközeink amik vannak, azokat mi készítettük. A pénz főleg a szakértő kifizetésére ment el. Szóval ez a program lényege, hogy az óvodának semmit, a szakértőknek meg jó borsos óradíjakat.
Név:
harsika
Dátum:
2010. 08. 04. - 15:02
A szakértőnk is jó volt, bár a nevelési év úgy ment le, hogy állandóan az oviban voltunk, mert mindig vagy megbeszélés volt, vagy ilyen-olyan program.
Név:
harsika
Dátum:
2010. 08. 04. - 15:00
Sziasztok! Mi nyertünk, sajnos! Röviden és tömören: egy baromság!!!!!!!!!! A Program is át van dolgozva és szeptembertől e szerint kell dolgozni, illetve 5 évig fenntartani!
Név:
tapsifüles
Dátum:
2010. 08. 04. - 11:49
Sziasztok, megint valakinek sok pénz, és kidobott pénz a közoktatásnak, az értelmes ultra-modern, gyereket nem látó nagyeszűek programkiírása-témája, fene tudja milyen halva született ökörsége! Alig fér e fórumoldalra a príma tapasztalatok és a válaszok...., sokat és hasznosat tanulunk belőle!!
Név:
Borika
Dátum:
2010. 08. 04. - 03:36
Mert egy baromság)))))))))))))) NEVELNI KELL AZT A GYEREKET)))))))) Sajnos elfelejtjük, mi az óvoda "dolga"
Név:
zoltan
Dátum:
2010. 08. 03. - 21:40
Úgy tűnik ez a kompetencia alapú óvodai programcsomag nem egy közkedvelt téma. Egyszer már létrehoztak itt ezzel a címmel egy topicot - arra kb 4-en írtak. Vagy tényleg senki nincs itt, aki már ezzel dolgozik??
 

Óvónők.hu képeslap

Küldjön virtuális képeslapot!

 

ovonok.jpg

Lepje meg barátait, kollégáit!

A közelgő ünnepek, névnapok, vagy születésnapok alkalmából küldjön online képeslapot szeretteinek, barátainak, kollégáinak!

No, és böngésszen bátran a naponta frissülő cikkek között.

Tovább a képeslapküldésre >

Hirdetés

spacer