Hírlevél

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, és egy Farsangtól Pünkösdig - Népi játszóházi foglalkozások az óvodában című e-bookot kap ajándékba!

Név / E-mail címProgramajánló

Körzetesítés- tagóvoda-vezetők
Az én településemen integrált egységben működnek a tagóvodák. Az intézményvezetőt pályáztatás útján választotta meg az alkalmazotti közösség. Az intézményvezető 5 évre kap kinevezést. A kérdésem az, hogy a tagóvodák vezetőit az intézményvezető nevezi ki, vagy őket is az alkalmazotti közösség választja?Ha az alkalmazotti közösség nincs megelégedve a tagóvoda- vezető munkájával, hogyan lehet leváltani?
Új hozzászólás
A cikkhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be.
Hozzászólás a témához   (19 hozzászólás)
Név:
Borika
Dátum:
2010. 09. 13. - 05:04
Zoltán nincs mese,....ha mi is feladjuk elsüllyed a becsületünk, az eddigi munkánk és az önértékelésünk!
Név:
tapsifüles
Dátum:
2010. 09. 11. - 07:46
Szia Zoltán!---Erről írtam itt lentebb is 09.09-én az egészség nagyon tönkre tud menni kolléga(ák) miatt.;- Majd a DAJKAI VÉGZETTSÉG OLDALON: az óvónőkkel kapcsolatban is írtam. Ott összképet taglaltam-09-03-án; S igazából ezek a műveletek az irigységből és a lustaságból táplálkoznak! Az működött nálam(unk), hogy őszintén röviden a szemébe kell mondani és mindig azt kérdezni, hogyan tudjuk közösen a leghamarabb a problémát megoldani, nem egyedül,- nem hátrál hidd el! Sziszi-fuszi munka, de más n
Név:
zoltan
Dátum:
2010. 09. 10. - 19:23
Borika! Azért megnézném én azt az óvóónőt!! Milyen lesz az egészsége pár év múlva?? Én már nem bízom az ilyen dolgokban. Fél életem elment azzal, hogy az igazságot támogattam. Mára belecsömörlöttem. A dajkák érdekében szólna badarság, mert olyan buták -- hogy a saját érdekeiket sem ismerik fel. Az óvónők... hát... egy fokkal jobbak. De ha lehet nyalni a főnöknek, akkor inkább azt teszik.
Név:
Borika
Dátum:
2010. 09. 10. - 03:41
Anita! 
Én ismerek egy óvonőt, egy Pest megyei kis faluban....aki mer szembemenni egy olyan emberrel, akinek végzettsége sincs, de mégis 3 éve mint vez. h. "vezeti" az óvodát (pályáztatás nélkül) havi 350.000 Ft ért. A polgásmester efftárs baráti köréhez tartozik! A pályázatot kiírják, de sosem szavazzák meg a jelentkezőt. 
Ez az óvonő, folyamatosan ágál a helyzet ellen s már többen támogatják! Egy dolgot tesz .....jól dolgozik és nem, lehet belekötni!
Név:
zoltan
Dátum:
2010. 09. 09. - 20:03
Anita! A nevtest. sajnos legtöbb helyen ilyen. Én is átéltem már hasonlót. Morgás, zúgolódás -- ám ha beszélni lehetne, vagy csupán amellé állni, ai beszél -- hát azt már nem!! Nem éri meg!! Biztos csalódnál....
Név:
tapsifüles
Dátum:
2010. 09. 09. - 19:58
Szia Anita!---Na innen pattanni kell! Egy életed van és egy egészséged! Utólag megjegyezve ebben a formulában már volt részem, nem könnyű az elhatározás elismerem, kell egy hívószó-személy és szeretettel segítő valaki, akit előre tudsz és ismer(nek) Téged! De, ha nincs akkor is jobb lehet, bár ha nem vagy fiatal BOCS ezt a béred miatt gondoltam, nehezebb a dolgod, mert nem biztos hogy képesek alkalmazni! Mindenképpen DRUKKOLOK!
Név:
anita.ekes
Dátum:
2010. 09. 09. - 07:31
Köszönöm neked is Borika, hogy együtt gondolkodsz velem. Erre már én is gondoltam, csak az a baj, hogy a pedagógus nevelőtestületek megbízhatatlanok. A főnök háta mögött mindenki le akarja váltani, de amikor nyílt terepre kerül az ügy, mondjuk alá kellene írni a levelet, akkor ott maradsz egyedül. Ugye sokaknak ismerős a helyzet...,de biztos vannak összetartó nevelőtestületek is!
Név:
Borika
Dátum:
2010. 09. 09. - 04:04
AnitA! Van erre módszer! A nev. testület, ír egy levelet!!!!! a vezetőnek, megfogalmazza az aggályait! 
ÍRÁSBAN!!!!!!!!!!!! A vezetőnek kutyakötelessége ! kivizsgálni, lépni és 30 napon belül, erre írásban válaszolni! 
A címe: FELJEGYZÉS! 
Mindenképpen így kényszeríthető a vezető, hogy leváltsa a helyettesét
Név:
zoltan
Dátum:
2010. 09. 08. - 19:03
Anita, a lenti linket másold be, előle hiányzik még a 3 db w és a pont. Ez a fórum nem enged linket küldeni. Csak így tudom -- remélem sikerül megnyitni.
Név:
zoltan
Dátum:
2010. 09. 08. - 19:00
kim.gov.hu/misc/letoltheto/090123_kozszo lg_prez_jogallas.pdf
Név:
anita.ekes
Dátum:
2010. 09. 08. - 08:00
A Zoltán által megadott törvényt elolvastam. Azt szűrtem le belőle, hogy nem minden esetben kell pályázni a tagóvoda-vezetői beosztásra. De hogy lehet a nevelőtestület véleményét érvényesíteni, ha nem alaklmas a tag.óv.vez. a tagóvoda irányítására, és a nevelőtestület le akarja váltani őt?!
Név:
Borika
Dátum:
2010. 09. 08. - 03:48
Zolinak igaza van, a pályáztatás játék....a vez. felkéri a barátnőjét, hogy pályázzon, me' így köll....oszt jónapot! 
Azt nevez ki akit akar!
Név:
anita.ekes
Dátum:
2010. 09. 07. - 19:08
Köszönöm Zoltán, hogy segítettél!
Név:
zoltan
Dátum:
2010. 09. 07. - 11:07
Szia Anita, addig is míg Borika előkerül, ideírom, hogy mi alapján pályáztatnak tagóvoda-vezetői állásra: a kozalkalmazottak jogallasarol szolo 1992. evi XXXIII. torveny 20/A. § - ezt nézd meg. 
A tagóvodavezetőt a munkáltató nevezi ki. Nem tudok róla, hogy az alkalmazotti közösség, vagy nev.testnek szavaznia kell. De a helyi SZMSZ-nek is rendelkeznie kell erről. Szia!
Név:
anita.ekes
Dátum:
2010. 09. 07. - 07:41
Borika! Tudsz nekem valami támpontot adni, hogy hol nézhetnék utána?Előre is köszönöm!
Név:
Borika
Dátum:
2010. 09. 07. - 04:00
A tagóv. vez. választás is pályáztatás útjűn dől el és úgy tudom a vezető dönt! 
De nézz utána!
Név:
tapsifüles
Dátum:
2010. 09. 05. - 10:42
Ezt én is tudtam augusztusban voltam utoljára a honlapon, de remélni mertem, hogy beindították már! (elnézést, hogy nem voltam naprakész ez ügyben) Mi a Manóra várnak, ja lehet hogy kiakadna a rendszer a sok kérdés miatt??!! Reménykedjünk a minél előbbi beindításon!
Név:
zoltan
Dátum:
2010. 09. 05. - 10:35
Igen, csak sajnos junius 30. óta nem fogadnak kérdést és nem is válaszolnak. Pedig már megtörtént a minisztériumban az átadás-átvétel, és a honlapjuk is megújult. De a Fórum még nem működik. Én már évek óta használtam, sok kérdést tettem fel - és mindig kaptam választ. Nagy segítség volt. Remélem elindítják újra.
Név:
tapsifüles
Dátum:
2010. 09. 05. - 08:47
Szervusz-Kedves Kolléga!-Arra tudnék csak tippet adni,hogy aNemzeti Erőforrás Minisztériumának van fórumoldala és jól képzett, napi dolgokban jártas jogászok válaszolgatnak többek között: magánjellegű kérdésekre, ill munkaügyi, oktatás trv-t érintő kérdésekre.+ A már feltett kérdésekből is sok jót lehet kimazsolázni. Javaslatom: próbáld meg ott is, és ezen a fórumon a kérdést feltenni tuti jó választ fogsz kapni!
 

Óvónők.hu képeslap

Küldjön virtuális képeslapot!

 

ovonok.jpg

Lepje meg barátait, kollégáit!

A közelgő ünnepek, névnapok, vagy születésnapok alkalmából küldjön online képeslapot szeretteinek, barátainak, kollégáinak!

No, és böngésszen bátran a naponta frissülő cikkek között.

Tovább a képeslapküldésre >

Hirdetés

spacer