Hírlevél

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, és egy Farsangtól Pünkösdig - Népi játszóházi foglalkozások az óvodában című e-bookot kap ajándékba!

Név / E-mail címProgramajánló

Nemzeti ünnepünk-Március 15-nek megemlékezése az óvodában
Tisztel Kollégák! Ti most hogyan ünneplitek meg március 15-ét saját óvodátokban kis közösségetekben? Fiatal, 6. éve dolgozó óvónő vagyok- ezért segítséget kérnék Tőletek abból az alakalomból, hogy e szép nemzeti ünnepünk óvodai megemlékezéséhez, jó ötleteiteket megírjátok. Nagyon várom mindenki javaslatát a méltó megünnepléshez: fiatal kreatív óvónői társaimtól, de nagyon kíváncsi vagyok sokévnyi tapasztalattal rendelkező óvó nénik ötleteire is! Köszönöm!
Új hozzászólás
A cikkhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be.
Hozzászólás a témához   (21 hozzászólás)
Név:
Borika
Dátum:
2011. 03. 11. - 16:32
A MI mai, közöss ünnepünk csodaszépen sikerült!
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 03. 10. - 19:52
Kedves Kollégák!--Ha minden igaz,holnap az ünnep előtti utolsó munkanap,így általában az óvodában is ezen utolsó munkanapon szoktak megemlékezni szép MAGYAR ünnepünkről, Március 15.-NEMZETI ÜNNEPÜNKRŐL. Legyen Nektek is szép ez a munkanap. Tegyétek széppé a rátok bízott óvodásoknak is! Az azt követő 4 pihenő -ill. ünnepnapon, pihenjetek, kapcsolódjatok ki,töltsetek minél több időt saját gyermekeitekkel,unokákkal,szóval a Családotokkal Szeretteitekkel! -Tapsifüles!
Név:
mami
Dátum:
2011. 03. 05. - 08:16
igen, tapsifüles néhány kollégát nevelni kell, de ahogy itt látom szinte reménytelen! 
Mami
Név:
Borika
Dátum:
2011. 03. 02. - 12:37
A HNP az SZMSZ rendelkezhet arról, hogy az ünnepeket hogyan ünnepeljük! Az aztán "szentírás" mindenkinek!
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 02. 28. - 08:51
Szervusz Mami!--Így igaz, miután tisztáztuk a félreértést !-Így már rendben van! 
S ha nem haragszol meg még annyit hozzátennék: elsősorban belső igény,-ha nincs kollégák tapintatos figyelmeztetése,ha az sem használ vezetői elvárás.(mert valószínű őt a kollégádat is nevelni kell!)
Név:
mami
Dátum:
2011. 02. 27. - 08:08
Tapsifüles, nem vitázunk, csak azt írtam, hogy az ünnepek menetét pontosítani kell! Mert volt olyan kollégám aki felöltözött és volt olyan, aki koszos, kakaós köpenyben "ünnepelt" pocsék példát mutatva! 
Mami
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 02. 20. - 13:19
Tudom Mami, de később nem csak ezt írtam, ...át kéne olvasnod!-Igaz,nem fejtettem jobban ki, a HNP-ÜNNEPEINK fejezetét csak említés szintjén tettem,hogy...a célját, alapelvét, mindent,ami abban benne kell lenni. Eliza viszont nem új HNP-t akart írni,hanem közelgő Nemzeti Ünnepünkre jó ötletet kért ezért írtam ennyit-így és csak említés szintjén.Tartalomra volt kíváncsi,lehet valami különlegessel kívánta megtölteni-MOST számára ez a lényeg!OK?
Név:
mami
Dátum:
2011. 02. 20. - 10:43
Tapsifüles! Szerintem kevés a felsorolás, igen is az ünnepek kereteit meg kell határozni egy HNP.-ben. Elég volt az óvónői szabadosságból! 
Mami
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 02. 19. - 10:18
folyt...- valamint mi az az alapelv, amelyre az egész épül. Vezetői és Nev.testületi megállapodás, hogy a NEMZETI ÜNNEPEINKET ott-abban az oviban, HOGYAN tartják meg, pontosabban hogyan folyik a megemlékezés.
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 02. 19. - 10:17
Szia Borika!--A HNP pontjait,mert az a saját óvodai pedagógiai program minden ped.köteles ismerni végrehajtani! Az Ünnpek(ink) az Érzelmi nevelés és....alatt fut, abban a fejezetben található Éppen arról írtam és ELIZA is arra tért ki,hogy ezek az ünnepek,-FELSOROLÁS JELLEGŰ-ek: milyen ünnepeket tartanak meg,emlékeznek rá, ill. mi az ami már hagyománnyá vált. CSAK FELSOROLÁS SZINTJÉN VAN ABBAN LEÍRVA. Az már más kérdés, hogy milyen cél(zattal) tartják azt a megemlékezést és ünnepet , valamint mi
Név:
Borika
Dátum:
2011. 02. 19. - 09:05
Eliza! A HNP minden pontja végrehajtandó, ezt hívják minőségnek! Amit leírtatok be van betonozva, ha egy szakértő erre a turpiszságra rájön, megütheti a vezetőd a bokáját! 
A Kossuth nótákat és egyéb 48' as dalokat ajánlanám a 100 tagú, Szentegyházi Gyermekkórus előadásában. CD.-jük kapható, hatalmas élményt ad a gyerekeknek!
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 02. 18. - 07:39
Szia Eliza!--Egyszerű a megoldás, NET-en a google-ba üsd be, amit keresel és jó néhány min.3-4 lehetőséget, honlapot ad ki a rendszer, amely az alkalomhoz illő verseket dalokat is tartalmaz. 
Képes történelmi könyvek-sorozatok,ezzel a tört.korszakkal foglalkozó részei ideillő fotókat, illusztrációkat tartalmaz. Az itt megírt javaslatok alapján,a többit már nem nehéz összeállítani.
Név:
elizafehér
Dátum:
2011. 02. 17. - 19:16
****** találhatunk és frissíthetjük bővíthetjük a felnőttek által is szívesen énekelt Kossuth-nótát és huszár-nótákat. Szerintem más is örülne, ha ötleteinket kicserélnénk! Írjatok.****
Név:
elizafehér
Dátum:
2011. 02. 17. - 19:14
Szia Tapsifüles!****Ez megvan nálunk is, de nem ágyaztuk betonba a mindenkori ünnepeinket. Eddigieket nagyon köszönöm.EZÉRT kértem az ötleteket. Arra lennék kíváncsi,hogy miként ünnepelitek,lehet egy kicsit részletesebben is tőled és a többiektől is.Konkrétumoknak örülnék, erre az alaklomra való alakalmi gyermekdalokat, gy.játékdalokat, gy. verseket**felsorolásként nehéz lenne**akkor virágnyelven kérjük írjátok meg ***ideillő tartalmazó honlap címét, vagy könyv(ek) címét,*** ahol ilyeneket talá
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 02. 16. - 19:40
Szia Eliza!--Tegnapi levelem kissé elhamarkodott volt,nyilván azért írsz,mert általában egy HNP így a Ti HNP-ban is ezt felsorolásjelleggel illetve az ünnepeitek ,hagyományaitok különböző nagyobb csoportokban, de tul.képen azzal együtt is felsorolásképen lehet megalkotva -megfogalmazva. Konkrétabb javaslatra konkrétabb példákra gondolhattál,amely ötleteket felhasználhatnád.Azaz még konkrétabb ötletre gondolsz,mint Mami?
Név:
mami
Dátum:
2011. 02. 16. - 12:02
Szívesen Eliza, máskor is, ha tudok segítek! 
Mami
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 02. 15. - 21:17
folyt...-ünnep a szívünkben és látszódjon kívül öltözetünkben is, hogy ezzel megtiszteljük magát a megemlékezés napját-pillanatait egymást és megalapozzuk, kialakítjuk ezt az igényt is gyermekeinkben! Egy óvodának a HNP-ban benne kellene lenni milyen ünnepeket tart, milyen hagyományokat ápol és milyen jeles napok azok amelyekre szintén változatosan játékosan sok-sok élmény nyújtva készül és tart meg! Nálatok???
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 02. 15. - 21:16
Szervusz Kedves Fiatal Kollégám!--Másik oldalon is láttam a segítségkérésed.Minden ünnepnek van egy történelmi háttere, amely történelmi ismerettel nem rendelkezik az óvodás gyermek (még nem tanulta, mert nem iskolás). A nagy nemzeti ünnepeinkről való megemlékezés változatos repertoárját sorolta fel Neked Mami-pontosan ezért az életkori sajátosságért és tényért! Bármihez kezdtek,fontos a jó előkészítés a változatos-ehhez kapcsolódó tevékenységek, melyek megelőzik az ünnepeteket! Az Ünnep legyen
Név:
elizafehér
Dátum:
2011. 02. 15. - 20:41
Kedves Mami! ****Nagyon köszönöm a változatos lehetőségek felsorolását! Én is így gondoltam a fiatal és néhány középkorú kollegámmal az óvodánkban, hogy ezt már végre egységesen,de a gy-hez mérten egyszerűen, de nagyszerűen közösen, előzményekkel együtt meg kell tervezni, közösen ki kell alakítani egy keretet és azt szép tartalommal megtölteni. Minél előbb tesszük, annál hamarabb válik hagyománnyá, amit persze csiszolgatunk. Ugye??
Név:
mami
Dátum:
2011. 02. 15. - 12:30
Majd irodalmi művekkel ezt gazdagítani, utána lehet kokárdát, csákót, zászlót festeni. Meglátogatni egy 48' as emlékművet ahová letűzheti a gy. az általa festett zászlót. Meghallgatni a Kossuth nótát, az óvónő énekelheti a Himnuszt, és persze ünneplőbe ( nem mackó, nem farmer) jön mindenki. 
Az óvoda közösen is ünnepelhet, de a csoportok magukban is! Amit felsoroltam nyilván az életkori sajátosságok figyelembe vételével történjen! 
Mami
Név:
mami
Dátum:
2011. 02. 15. - 12:30
Kollégám! Több módszertan is említi, hogy minden nagyobb ünnepet, minimum 1 hónap felkészülési időnek kell megelőzni. Mint ilyen érdemes előbb könyvekben huszárokat, lovakat nézegetni! Röviden beszélni a történelmünk e rövid de szép időszakáról.
 

Óvónők.hu képeslap

Küldjön virtuális képeslapot!

 

ovonok.jpg

Lepje meg barátait, kollégáit!

A közelgő ünnepek, névnapok, vagy születésnapok alkalmából küldjön online képeslapot szeretteinek, barátainak, kollégáinak!

No, és böngésszen bátran a naponta frissülő cikkek között.

Tovább a képeslapküldésre >

Hirdetés

spacer