Hírlevél

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, és egy Farsangtól Pünkösdig - Népi játszóházi foglalkozások az óvodában című e-bookot kap ajándékba!

Név / E-mail címProgramajánló

Pályát módosítanék
Kedves Fórumozók ! 28 éves vagyok, műszaki főiskolát végeztem, jelenleg a nyomdaiparban dolgozom. Gyűlölöm. Évek óta érzem, hogy nem a saját utamat járom. A főiskola mellett dolgoztam bébiszitterként több családnál, külföldön is. Élveztem. Pedagógus családban nőttem fel, és csak most kezdtem érezni, hogy nekem ez milyen hasznos volt. Szeptembertől szeretném kezdeni az óvópedagógia szakot, levelezőn. Mire befejezem 31 éves leszek. Nem késő még pályát módosítani? Van remény arra, hogy kapjak munkát? Esetleg már főiskola közben is ? Pénz nem számít, párom egész jó keres. Ő is csak azt szeretné, hogy szeressem a munkámat.
Új hozzászólás
A cikkhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be.
Hozzászólás a témához   (9 hozzászólás)
Név:
petress070
Dátum:
2012. 06. 23. - 09:48
alkalmaznak, vagy egyáltalán nem alkalmaznak és nem veszik fel a óv.vezetők. Szakmai szempontból és elvileg az utóbbinak lehet több fogalma, ismerete a szakmáról (három évig tanulta, szakdolgozatot írt államvizsgázott a szakmából csak éppen a nyelvvizsgája nincs meg).  
Őszintén szólva látok ellentmondást az alkalmazhatóság tekintetében, még ha törvény diktálja akkor is. Az egyik esetben egy évig alkalmazható a másik jóval rövidebb ideig alkalmazható ember? Furcsa.
Név:
petress070
Dátum:
2012. 06. 23. - 09:47
Főiskolás alkalmazhatóságához szeretnék hozzászólni és véleményemet e levélben megírni: 
Az óvóképzős főiskolás alkalmazása (2.év elvégzése utáni ) annak lehetősége egy évig, és annak törvényessége valóban benne van az új köz.okt.törvényben is .  
Ugyanakkor az a végzett hallgató, aki még oklevéllel nem rendelkezik (mert, éppen nincs még nyelvvizsgája) tehát ez miatt nincs óvodapedagógus oklevél a kezében, azt nem vagy max a próbaidő végéig 3 hónap leteltéig, nem egy évig, mint a még főiskolást,
Név:
rugoshaju
Dátum:
2012. 06. 18. - 10:26
ez még lemaradt: 
 
érdekelne a lehetőség, amit Sziluett vetett fel. Ha nekem is el tudná küldeni az elérhetőséget, azt nagyon megköszönném.Illetve, ha valaki valamilyen tanácsot tudna adni, azt is nagyon szívesen veszem.
Név:
rugoshaju
Dátum:
2012. 06. 18. - 10:24
Kedves Sziluett! és Fórumozók! Én is hasonló cipőben járok, mint "Ponydog" , szeretnék pályát módosítani. 25 éves vagyok, a fővárosban élek. Angoltanári diplomám van, de jelenleg (majdnem két éve) multinacionális cégnél dolgozom, ami nagyon rossz ötlet volt:) Ősztöl fogom (remélem) elkezdeni az óvodapedagógusi képzést levelező tagozaton, nagy álmom, hogy angol nyelvú óvodában dolgozhassam. De addigis, amíg ezt elvégzem, szeretnék gyerekek közelében tevékenykedni, így engem is nagyon
Név:
Bíborka
Dátum:
2012. 06. 17. - 20:17
Az új közoktatási törvényben a napokban olvastam erről, amelyet Mártus64 és Óvodavezető említett. 
Közoktatási törvény 127§-ban annak (10) bekezdésben láttam ezt: 
"(10) Tanulmányai befejezéséig szóló határozott idejű kinevezéssel alkalmazható a felsőfokú oktatási intézmény utolsó évfolyamos hallgatója is, ha olyan tanulmányokat folytat, amelyben a munkakörére előírt szakképesítést fogja megszerezni."
Név:
Óvodavezető
Dátum:
2012. 06. 16. - 06:07
Mártus 64! Ma már nem lehet diploma nélkül alkalmazni senkit, sőt az abszolvált állapot sem fogadható el.
Név:
Ponydog
Dátum:
2012. 06. 06. - 16:20
Kedves Sziluett! 
 
Köszönöm válaszát. 
Igen, a fővárosban élek. 
Kérem írja meg az elérhetőségeket, érdekelne a dolog, köszönöm !
Név:
sziluett
Dátum:
2012. 06. 03. - 07:59
Kedves Kérdező! Barátnőm 36 évesen kezdte meg óvodapedagógusi tanulmányait hasonló okok miatt. Ma már óvónőként dolgozik-a harmadik évfolyam közben már állást kapott-és úgy érzi megtalálta a helyét a világban. 
Ha Budapesten lakik, és szeretné magát addig is "kipróbálni", szívesen látjuk kulturális egyesületünkben, mely elsősorban óvodáskorú gyermekeknek és szüleiknek nyújt mesemondó és egyéb kreatív tevékenységeket kínáló foglalkozásokat.
Név:
Martus64
Dátum:
2012. 05. 10. - 21:36
Egyáltalán nem késő, főiskola közben is találhat állást, a második év elvégzése után, kezdő diplomás fizetésért dolgozhat. Ez utóbbit törvény szabályozza.
 

Óvónők.hu képeslap

Küldjön virtuális képeslapot!

 

ovonok.jpg

Lepje meg barátait, kollégáit!

A közelgő ünnepek, névnapok, vagy születésnapok alkalmából küldjön online képeslapot szeretteinek, barátainak, kollégáinak!

No, és böngésszen bátran a naponta frissülő cikkek között.

Tovább a képeslapküldésre >

Hirdetés

spacer