Hírlevél

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, és egy Farsangtól Pünkösdig - Népi játszóházi foglalkozások az óvodában című e-bookot kap ajándékba!

Név / E-mail címProgramajánló

Szakdolgozat
Kedves Óvónők! Harmadéves óvodapedagógus hallgató vagyok a Debreceni Egyetem Felnőttképzési Karán. Szakdolgozatom témája a hagyományápolás az óvodában. Szeretnék segítséget kérni a hagyományápoláshoz kapcsolódő óvodai projektekhez. Természetesen minden segítséget köszönettel veszek! Köszönettel: Szimáné Szabó Brigitta
e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Új hozzászólás
A cikkhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be.
Hozzászólás a témához   (22 hozzászólás)
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 04. 17. - 20:05
Borika!--Örülök, mert akkor már ketten vagyunk! Biztosan hálásan vette.
Név:
Borika
Dátum:
2011. 04. 17. - 15:40
Mi már magánban ezt megbeszéltük!
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 04. 13. - 20:12
Kedves Kollégák!--Vigyünk életet a fórumba! S írjatok Ti is Szandimandinak, amit kért! A megadott freemail címre írjon legalább 1 tanulságos történetet.Úgy gondolom, az ő megnevezett témájától azután senki sem áll messze,csak tapasztalta azt,amit kért! Szandimandi nagyon helyes, talpraesett Kolléga (jelölt),aki nekem szívesen válaszolt!
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 04. 09. - 20:46
Szia Szandimandi!---Nézd és nyisd ki a megadott E-mail címedet! -Üdv Tapsifüles
Név:
szandimandi
Dátum:
2011. 04. 09. - 10:25
Köszi az ötletet! 
emal címem: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  
Várom Mindenki segítségét, akinek van tapasztalata, élménye, beszámolója, véleménye a témával kapcsolatban! 
szandimandi
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 04. 08. - 20:35
Szia Szandimandi!--Ezen a rövid részen, ahol egyébként , alig lehet valamit leírni vagy nagyon hosszan és több részben szakaszolni kellene, ha valaki(k) történeteket vagy véleményt kívánna-kívánnának Neked írogatni AHHOZ EZ KICSI TERÜLET!-Miért nem írsz E-mail elérhetőséget ,hogy aki szeretne,azon bővebben írhatna?!
Név:
szandimandi
Dátum:
2011. 04. 07. - 20:39
Igen Tapsifüles, írtam az előbb, az első téma, az első óvónői diplomám szakdolgozatához kell.  
És segítség kell, bármi ami a témával kapcsolatos.
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 04. 07. - 16:32
Szervusz Kolléga!--Kérlek Szandimandi, nekem konkrétan csak arra válaszolj amit kérdeztem, első óvónői diplomád szakdolgozatához kell vagy második, x., szakvizsgádhoz, vagy más területen van a hivatásod?-Üdv Tapsifüles!
Név:
szandimandi
Dátum:
2011. 04. 07. - 13:37
Bocsánat! 
Nem nagyon értek én ehhez a levelezéshez, nem néztem mostanában a hozzászólásokat. 
Igen az első téma, tudom meredek, de hátha össze tudok hozni egy jó kis dolgozatot, ehhez kértem a segítségeteket. 
Minél több valós forrásból merítenék, igaz történetek kellenek... 
Mire figyeljünk oda óvó-jelöltek, hogy NE csináljuk, ne használjuk a pedagógiában! 
Persze bárki megkérdőjelezheti: -Mit gondolok én magamról?Ilyen címen dolgozatot írni???? 
Hisz még nekem sincs tapasztalatom, de pont azé
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 04. 06. - 17:31
Kedves Szandimandi!--Megoldottad már a dolgozatod, amiért nem válaszolsz: 2011. 04. 04. - 17:40 kelt hozzászólásomra?
Név:
Borika
Dátum:
2011. 04. 05. - 12:53
Jó téma! De az alkalmatlanság általában a gyakorlatban derül ki, emberileg már a felvételin is! 
 
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  
ra jelentkezz, szívesen segítek!
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 04. 04. - 17:40
Kedves Szandimandi!--Neked ez a téma az első,- azaz óvodapedagógusi diplomádhoz kell?  
Ez az első szakdolgozatod, az OKLEVELED megszerzéséhez??-Üdvözöllek!- Tapsifüles
Név:
szandimandi
Dátum:
2011. 03. 25. - 14:20
Kedves Óvónők! 
Szakdolgozatomat írom, témája: Alkalmatlan pedagógusok pályára kerülése - kiket nevezhetünk alkalmatlannak e pályára (óvodapedagógus) egyáltalán nevezhetünk-e? - pályát tévesztett óvópedagógus ( és miért? - erre példa). 
Ha van valakinek sztorija óvodai eseményekről, óvónőkről, akik megdöbbentő viselkedésükkel magukra hívták figyelmüket, ezekből esetleg botrány lett. 
...ahogy a gyerekekkel viselkedett, amilyen módszerei voltak a pedagógiában vagy egyáltalán... 
Nem utolsó sorban
Név:
Gnyú
Dátum:
2011. 03. 16. - 10:17
folyt...A dolgozatom témája: a számítógép helye a mai magyar családokban, illetve az online játékok használata és befolyásoló hatása a gyerekek márkaválasztására. (A részvételért fizetni sajnos nem tudok, de a gyerekek a kutatás végén kb. 500 Ft értékben csokit és üdítőt kapnak.) 
Ha van önök között olyan, aki tudna segíteni, akkor a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen tud elérni. 
Előre is nagyon köszönöm! 
Szabó Andrea
Név:
Gnyú
Dátum:
2011. 03. 16. - 10:15
Kedves Óvónők, Fórumozók! 
 
A Budapesti Corvinus Egyetemen írom a szakdolgozatomat, melyhez 6-9éves gyerekekkel és a szüleikkel kell rövid interjút csinálnom - ehhez szeretnék segítséget kérni. A kutatásomhoz külvárosi családokat találtam (szintén óvónőn keresztül), ezért most olyan segítőkész, belvárosban dolgozó óvónőket keresek, akik a csoportjukban meg tudnák hirdetni a kutatásomat, és összegyűjtenék olyan családok elérhetőségét, akik szívesen részt vennének a kutatásban. 
 
A dolgozatom té
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 02. 09. - 19:42
(Folyt)....-Köszönöm, ha megnézitek és írtok oda is amit a témával kapcsolatban fontosnak tartotok:legyen az hír, legyen az ezzel foglakozó TV vagy Rádió-műsor, újságcikk! Szíves segítségeteket köszönöm!
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 02. 09. - 19:42
Szervusztok Kedves Kollégák!--Nem írta ki a rendszer oldalt a:LEGFRISSEBB FÓRUM TÉMÁK közé, az új fórumtémát:,de megtalálhatjátok a következőképpen: oldalt látható friss fórumtémák oszlopában a felsorolás alatt, további fórum témák>( kattintás -beljebb)>FEJLESZTÉS NEVELÉS- fórumtéma oszlop alatt>>további témák (kattintás beljebb)>az első téma legfelül: 2011.02.09: "Információk, a készülő közoktatási és a Pedagógus életpálya-modell trv-tervezetekhez " címen! Köszönöm,
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 01. 22. - 15:38
folyt...- amit Te írtál:milyen hagyományokat ápolnak a mai magyar óvodák, mi jellemzi őket, HNP-ban mekkora szerepet kap, kiemelt nevelési feladatuk-e a hagyományápolás,- milyen mélyen foglalkoznak vele, s melyek ezek, amelyek e tekintetben számottevők? Ugye így van, jól tisztáztuk a kérésed? Amiről ketten írtunk egyik a másikat nem zárja ki, csak a téma feldolgozását teszi teljesebbé! Remélem segítenek Neked példákkal a szakdolgozatod kiegészítésében-színesítésében!
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 01. 22. - 15:15
Szia Brigitta!--De, érted és így, szerintem már mindenki jobban érti kérésedet. Azért gondoltam először pusztán a Népi hagyományőrzésre, -hagyományápolásra ,mert hogy pl. ott Debrecenben ill. azon régióban van-e még az óvodákban,- megjelenik-e az óvodák HNP-ban/némelyikében a Hajdúságra vagy más régió-népi szokása, amit az idősebb generáció átad a fiatalabb generációnak?Az óvodapedagógusok próbálkoznak-e a továbbadással,arra jellemző hagyományokkal? --A másik felfogás-szemszög volt,- amit Te ír
Név:
szima75
Dátum:
2011. 01. 22. - 12:51
Köszönöm szépen a jelzést.! Nem biztos, hogy jól értem a kérdésedet, de megpróbálok válaszolni rá. Először általánosságban kell beszélnem az óvodai hagyományápolásról, jeles napokról, majd mellékletként csatolom a mi ovinkban készült képeket, "forgatókönyveket", foglalkozások leírását.  
A Tanárnő szerint az ünnepkörökhöz kapcsolódó projekteket kell készítenem, amiben minden vers, mese, ének, rajz, mozgás, környzeti nevelés, játék szerepel. Ha valaki tudna nekem ilyet, vagy ehhez has
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 01. 21. - 20:29
folyt...- Jó lenne, hogyha ezt ide, röviden vázolnád, már csak azért is, mert hátha így aktívabb lenne-lesz a segítség az óvó nénik, dadus nénik, esetleg óv.vezetők részéről. NOS?
Név:
tapsifüles
Dátum:
2011. 01. 21. - 20:28
Szia Brigitta!---Lehet, hogy furcsa lesz számodra, amit most kérdeznék Tőled. Te, most olyan hagyományápolásra gondolsz, ill. a szakdolgozatodban ezt kell megjelenítened, mint a NÉPI hagyományápolás, pontosabban hagyományőrzés vidéki régiókban? Vagy/és/is egy nagyon régen kialakított óvodai belső, egyedi ünnepkör (jeles napok, saját évforduló... stb), helyi "specialitás", amelyet az óvodá(k) hosszú évek óta, nagy rendszerességgel megünnepelnek, megemlékeznek, megtartanak? Jó lenne,
 

Óvónők.hu képeslap

Küldjön virtuális képeslapot!

 

ovonok.jpg

Lepje meg barátait, kollégáit!

A közelgő ünnepek, névnapok, vagy születésnapok alkalmából küldjön online képeslapot szeretteinek, barátainak, kollégáinak!

No, és böngésszen bátran a naponta frissülő cikkek között.

Tovább a képeslapküldésre >

Hirdetés

spacer